De peewees (8 tot en met 13 jaar) vormen het jongste team van de vereniging.
Zij spelen in de Nederlandse U13 flag-competitie.

Onze peewees waren in 2014 en 2016 landskampioen!

Spelers

De spelregels van Flag Football en American Football lijken sterk op elkaar. Er zijn echter belangrijke verschillen:
Bij Flag Football wordt niet getackeld. De kinderen dragen geen helm of andere bescherming.
De kinderen dragen om hun middel een riem met twee linten (flags).
Wordt bij American Football het spel stil gelegd als een speler is getackeld, bij Flag Football gebeurt dat als een flag is afgepakt door de tegenstander.
Voor meer informatie over Flag Football klik HIER.

Tijdens de Peewee trainingen wordt veel aandacht besteed aan het “echte” American Football.
Zeker de helft van de trainingstijd staan zij full gear (met helm en shoulderpads) op het veld en leren zij hoe je moet tackelen.
In Nederland is geen tackle-competitie voor jeugd onder 15 jaar.
Wel worden regelmatig vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd door de clubs zelf. Scouts speelt daar een leidende rol in.
Voor meer informatie over American Football klik HIER.

Trainingstijden: elke dinsdag en donderdag van 18:30 tot 20:00 uur.