2017 is het eerste jaar in het bestaan van de Spijkenisse Scouts dat de club op het hoogste niveau van Nederland speelt. Wie zijn de spelers en coaches die de club tot dit niveau heeft geholpen. Elke 2 weken posten wij een willekeurig interview met een van onze spelers/ coaches.

Wie is Wesley ?

Iemand die leergierig is, open staat voor kritiek, die zeer enthousiast is om andere te helpen en om zaken te verbeteren (soms wel een beetje te enthousiast) en veel passie heeft voor Football

Hoe lang speel je al american football?
Ik ga nu me 6e seizoen in

Waarom speel je American football?
Ik was altijd al gefascineerd door Amerikaanse sporten, heb zelf ook een aantal jaar basketball gespeeld en ik keek ook de wedstrijden van de Admirals op tv. Het is uitgegroeid tot een echte passie.

Toen NFL Europe stopte verloor Football ook mijn aandacht tot ik een film gebaseerd op Football zag. Ik ben gaan rondzoeken, omdat ik toen in nog in Hellevoetsluis woonde was het logisch om eerst langs de Scouts te gaan Vervolgens had ik een contactnummer gevonden op de website en daarop volgde een telefonisch gesprek met de Headcoach die mij toen had uitgenodigd voor de rookie camp.

Jullie zijn vorig jaar kampioen geworden van de eerste divisie, wat vond je van het 2016 seizoen?
Ik had er niet veel van verwacht. Er waren veel nieuwe jongens, een rookie QB en veel ervaren spelers waren gestopt of overgestapt naar een ander team, maar de rookies hebben zich ontzettend snel ontwikkeld en onze QB Thodd bleek een uitzonderlijk goede verlengstuk te zijn van coach Quincy. Daarnaast waren er meerdere spelers die op bepalende momenten lieten zien wat ze konden. Waaronder Rody Vink die door het harde werken en veel motivatie van een super hyped-up en agressieve corner naar een gedisciplineerde Runningback omgevormd is met “Star Quality”. Binnen het team heerst een echt family gevoel en dat gecombineerd met voor elkaar vechten bleek het juiste recept.

Het gaat een zwaar seizoen worden. We komen nu beter spelers tegen die vaak ook meer research en ondersteuning hebben. Het is natuurlijk ook even wachten hoe het uiteindelijk team eruit gaat zien. Coach Quincy blijft aan als HC dat is een zeer belangrijke factor. Verder zijn er al een aantal spelers die een commitment naar de club hebben uitgesproken en kunnen verwelkomen in het team. Dus ik heb wel vertrouwen in een goed seizoen.

Wat maakt Spijkenisse Scouts zo speciaal/ unique ?
Het familie gevoel en daarnaast de supports en de support staf de entourage en de sfeerbeleving tijdens Gameday vind je haast niet in de Nederlandse competitie.

Welke match up kijk jij het meeste naar uit? (Positie match up, Team matches)
Trojans @ Scouts een regio derby. Het is een sterk team met goede coachingstaff. Het is 2 seizoenen geleden dat we tegen elkaar speelde. De laatste 3 games tegen de Trojans sloten we af met een winst.
Wat doe je om jezelf te ver beteren?
Ik ben nu vooral bezig om weer fit te worden van me rug blesure. Verder het goed studeren van het playbook.

Zijn er nog mededelingen die jij wilt maken naar de potentiele spelers, fans en supporters van de Spijkenisse Scouts?

Vooral een bedankje de vrijwilligers die zorgen ervoor dat alles voor ons klaarstaat en geregeld is zonder hun is het allemaal niet mogelijk en daarnaast mogen we ook wel beetje trots zijn op de cheerleader die er elke homegame staat weer of geen weer.

Bedankt voor het interview Wesley en succes met het seizoen!

Wil je american football zelf een keer proberen of heb je interesse ?

Neem dan direct contact op via onze Facebook pagina of de Website