Een American football team kan niet zonder een quarterback en dus spraken wij met de QB van de Senioren over afgelopen seizoen en hoe hij tegen het aankomend seizoen kijkt.

Wie is Thodd?

Ik ben 21 jaar en ik ben een kalme maar hardwerkende jongen die ambitie heeft om nog hoger te willen spelen als de Eredivisie. Alles wat ik doe wil ik tot een zo'n goed en perfect mogelijk einde brengen. Het liefst blijf ik in de achtergrond waar ik mijn eigen ding kan blijven doen en comfortabel ben. Naast sport werk ik als Hovenier veel buiten en ook daar heb ik veel plezier in.

Hoe lang speel je al american football?

2017 wordt mijn derde seizoen. Mijn eerste seizoen speelde ik als Wide receiver en vorig jaar speelde ik mijn eerste jaar als QB.

Waarom speel je American football?

Ik speel american football omdat ik het een leuke sport vind en ik vind dat je er veel van kunt leren zoals: omgaan met tegenslagen, het snel oplossen van problemen en omgaan met druk. Het is niet alleen denk werk maar natuurlijk ook een fysieke sport wat ik zelf erg leuk vind.

Ik heb eigenlijk altijd al een fysieke sport willen doen maar ik wist niet dat er een american football club was in Spijkenisse. Een vriend van mij hoorde dat ik interesse had om american football te gaan spelen en toen zei dat er een club in Spijkenisse was waar hij had gespeelt. Ik ben gaan zoeken en heb diezelfde dag nog een email verstuurt naar de club met de vraag of ik zou kunnen komen trainen. En dat was natuurlijk mogelijk, haha.

Oke oke en nu even een flash naar voren. Jullie zijn vorig jaar kampioen geworden van de eerste divisie, wat vond je van het 2016 seizoen?

Ja ik ben super blij dat we kampioen zijn geworden, Het is nogal bizar als eerste jaars QB gelijk Kampioen worden. Het seizoen is zeker goed gegaan maar ik vind zelf dat ik nog heel veel te leren heb. Hieraan heb ik het hele Off-seizoen gewerkt.

Ik kijk erg uit naar het 2017 seizoen en ik hoop dat we ver in het seizoen komen. Mijn goal is om op ze minst play-offs te halen, Ik denk dat het zeker mogelijk met het getalenteerde team dat we hebben. Ik heb volle vertrouwen in mijn team en coaches

Ik maak me niet zo druk om de andere teams. Wij gaan er in elke wedstrijd vol voor de “W” daarnaast zoveel mogelijk plezier hebben en leren. Verliezen we dan, ja dan moeten we nog harder trainen om de volgende wedstrijd wel te winnen.

Wat maakt Spijkenisse Scouts volgens jou zo speciaal/ uniq?

We zijn niet alleen een team maar ook een familie, bij de Spijkenisse scouts is iedereen zo gepassioneerd en bezig met american football dat we elkaar elke dag beter proberen te maken.

Welke match up kijk jij het meeste naar uit? (Positie match up, Team matches)

Ik kijk uit naar alle match ups, Eigenlijk de hele defense van elke team. Ik vind het een mooie uitdaging om de defense te lezen en aanpassingen te maken zodat we de defense kunnen verslaan.

Ik kijk voor mezelf erg uit naar de game tegen Groningen omdat we daar mijn eerste seizoen zo hard van hadden verloren en ik kijk uit om uitkomst te veranderen.

Ik kijk ook uit naar de match tegen Amsterdam Crusaders omdat zij al een aantal jaar kampioen zijn en op de top van Europa spelen. Ik ben erg benieuwd hoe wij tegen hun spelen want je kan eigenlijk pas een team oordelen wanneer je zelf tegen ze hebt gespeeld.

Wat doe je om jezelf te ver beteren?

Uhm, nou ik ga 2/3 dagen naar de sportschool, ik kijk game film om de defense’s/andere technieken te leren en ik heb Camps in Duitsland bezocht ook ben ik 2 weekenden in Zwitserland geweest voor 1on1 training.

Zijn er nog mededelingen die jij wilt maken naar de potentiele spelers, fans en supporters van de Spijkenisse Scouts?

Als deze sport je ook maar het kleinste beetje aanspreekt en je heb interesse kom een keer meetrainen! Wie weet vind je het wel echt leuk en het is altijd goed om nieuwe spelers te hebben. Hoe meer hoe beter en gezelliger!

!!!GO SCOUTS!!!

Bedankt voor het interview Thodd en Succes met het 2017 seizoen!

Wil jij american football zelf een keer proberen of heeft u interesse ?

Neem dan direct contact op via onze Facebook pagina of de Website