Ondanks het verlies van afgelopen zondag kunnen we wel zeggen dat de kop eraf is. We gaan aankomende maand hard trainen en voorbereidingen treffen om de fouten te corrigeren en beter teworden. We kijken nu al uit naar de Regio Derby tegen de Rotterdam Trojans.

Voor nu kunt u genieten van een interview met een van onze spelers die al een aardig tijdje meedraait in de American football wereld.

Wie is Marlon?

Een gemotiveerde American Football speller, student en een teamspeler.

Hoe lang speel je al american football?

Al best wel lang, ik denk ongeveer 14 jaar.

Waarom speel je American football?

Ik speelde vroeger voetbal maar dat was niks voor mij. Toen ging mijn broer American Football spelen toen ben ik hem gevolgd de sport in.

Via me coach. Ik zat bij de Rotterdam Trojans totdat me coach weg is gegaan toen ben ik hem gevolgd.

Jullie zijn vorig jaar kampioen geworden van de eerste divisie, wat vond je van het 2016 seizoen?

Super dit is me eerste kampioenschap. Hopelijk niet de laatste!

Ja dit gaat een tandje harder en zwaarder worden. Deze teams weten wat doen en zijn een eenheid daar moeten wij doorheen zien te prikken.

Wat maakt Spijkenisse Scouts zo speciaal/ uniq?

Voor mij het familiegevoel en ik ken veel mensen ook al echt 14 jaar.

Welke match up kijk jij het meeste naar uit? (Positie match up, Team matches)

Qua team kijk ik uit naar 2 confrontaties die met de Trojans door toch wel de rivaliteit een sort van derby. Verder kijk ik uit naar de wedstrijd tegen de Crusaders dat is toch wel het beste team dus ik ben benieuwd hoe we daartegen presteren.

Voor positie wil ik zelf graag meer met de bal lopen het ouderwetse ground and pound.

Marlon in actie in de finale van de eerste Divisie

Wat doe je om jezelf te verbeteren?

Ik ga naar de sportschool en doe me best op de trainingen.

Zijn er nog mededelingen die jij wilt maken naar de potentiele spelers, fans en supporters van de Spijkenisse Scouts?

Je bent nooit te jong of te oud voor American Football en postuur maakt ook niks uit. Het is een teamsport die je met je hoofd moet spelen.