Ditmaal een interview met een van onze O-liners. In american football is de positie vooral media schuw en krijgen de mannen weinig aandacht van de media. Een kort maar krachtig interview met Jordy van der Eem.

Wie is Jordy?

Ik ben Jordy, 23 jaar oud. Ik ben in het dagelijkse leven programmeur daarnaast in mijn vrije tijd fanatiek american footballer en KNVB scheidsrechter.

Oke oke en hoe lang speel je al American Football?

Ik speel sinds 2014 bij de Scouts american football. Vlak nadat het reguliere seizoen was begonnen ben ik komen kijken voor een proeftraining en heb het daarna eigenlijk niet meer los kunnen laten.

Waarom speel je American Football?

Op ongeveer mijn 13e zag ik op de BBC samenvattingen van american football, ik was gelijk verliefd. Op dat moment voetbalde ik nog maar wilde ik eigenlijk overstappen naar de Trojans wat op dat moment de enige club in de buurt was. Mijn ouders vonden het uiteindelijk geen goed plan om mij alleen op Rotterdam Centraal te laten 's avonds laat en ging het plan dus niet door. In 2014 was ik klaar met voetbal, de teams waarin ik speelde speelde niet voor prestaties en ik kon het ook niet een vriendenteam noemen (niet mijne in ieder geval). Toen trok ik er zelf op uit voor een proeftraining bij de Scouts.

Na wat rondzoeken online kwam ik bij de Scouts terecht, ik had ook de trojans gezien maar bij de Scouts had ik een beter gevoel.

Jullie zijn vorig jaar kampioen geworden van de eerste divisie, wat vond je van het 2016 seizoen?

Ja geweldig natuurlijk. Veel gewonnen. Uiteindelijk is de pijnlijke nederlaag tegen lelystad misschien wel goed geweest. Ik werd in iedergeval uit de waan gehaald dat we het wel "eventjes" zouden doen.

Zwaarder, heel wat zwaarder. Dat is niet erg, dat is alleen maar mooi. We hebben nu een doel om naar toe te werken en een overwinning na een zware strijd smaakt zoveel beter.

Wat maakt Spijkenisse Scouts zo speciaal/ uniek?

Het team, de coaches, de vrijwilligers, de ouders, alles. Het is allemaal een grote familie. Er is echt een goede sfeer, een goed gevoel. Ik deel het veld met 2 neven dus dat maakt het voor mij nog eens extra uniek.

LG Jordy blokt nr #43 in de finale van de Eerste divisie in 2016

Welke match up kijk jij het meeste naar uit? (Positie match up, Team matches)

Ik kijk toch wel het meeste uit naar de wedstrijd tegen 010 Trojans. De reden daarvoor is dat het eigenlijk een streek derby is. Daarnaast is het ook een team waar ik nog nooit tegen heb gespeeld en dat is altijd mooi. Daarnaast kijk ik erg uit naar een krachtmeting tegen Groningen. In de eerste 2 seizoenen dat ik bij de Scouts speelde stonden deze wedstrijden garant voor een geweldige strijd..

Wat doe je om jezelf te verbeteren?

Ik heb op het moment een roerige tijd achter de rug met wisselen van woning en baan, daardoor heb ik helaas niet veel tot op heden kunnen doen. Dat betekend maar een ding: keihard werken en trainen om op niveau te komen.

Tot slot nog mededelingen die je wilt maken naar de potentiële spelers, fans en supporters van de Spijkenisse Scouts?

Wees niet bang, ook ik kwam in mijn eentje zonder bekenden meetrainen. Je speelt met familie of het nou echte familie is of niet.

Bedankt voor het interview Jordy en Succes met het seizoen!

Wil je american football zelf een keer proberen of interesse ? Neem dan direct contact op via onze Facebook pagina of de Website