In het kampioenschaps team van vorig seizoen, Zaten een groot aantal rookies.  Een van deze eerste jaars spelers is Brian Vink,

Lees het super leuke en humoristisch interview met Brian.

Wie is Brian?

Ik ben 22 jaar, woon al heel mijn leven in Hellevoetsluis, ik heb gewerkt als gevangenis bewaker, particulier beveiliger en werk nu bij de Nederlandse Spoorwegen als medewerker Veiligheid & Service. Ik heb vanaf jongs af aan eigenlijk altijd wel gesport en ook veel diverse sporten beoefend. Zo heb ik ook 6 jaar karate gedaan, ben hier 1 keer regionaal kampioen mee geworden. Ook heb ik taekwondo, thaiboksen, krav maga en aikido gedaan. Verder heb ik nog 8 jaar voetbal gespeeld bij diverse clubs, dit vond ik wel leuk maar toch niet leuk genoeg. Ik ben een avontuurlijk, sportief persoon, kan erg druk en gek zijn maar hey wie niet toch.

Haha, hoe lang speel je al American Football?

Ik speel nu 1 jaar American Football, dus dat is nog niet zo lang, ik vindt het wel onwijs leuk en het is toch een sport die eigenlijk al vanaf jongs af aan had willen spelen. Ik wist alleen niet dat het in Nederland was en zo dichtbij huis nog wel.

Waarom speel je American Football?

Ja, zoals ik hierboven al zei ik vindt het erg leuk, ik hou van het contact, ik hou van de sport zoals het is, de team spirit en de band die je als team met elkaar opbouwt. Ik heb meer een familie gevoel in dit team dan wat ik ooit bij voetbal heb gehad. De sport is naar mijn mening ook eervoller en respectvoller dan voetbal wat ik daarvoor heb gespeeld. Tuurlijk ook in deze sport is er soms een ruzie of onenigheid. Maar aan het eind stappen we als broeders van het veld en we behandelen de tegenstander ook zo, op het veld zijn we vijanden maar na de wedstrijd geef je elkaar respectvol toch een hand en bedank je ook het publiek, dit heb ik in het voetbal in al die jaren nooit zo gezien als hier.

Mijn neef en ik waren eigenlijk aan het zoeken naar Rugby of American Football, ik wist alleen van een Rugby club in Rotterdam, maar mijn neef die zei van: ‘’goh, hier in Spijkenisse hebben ze volgens mij American Football’’. Toen hebben we eigenlijk contact gelegd met onze coach en zijn we in januari 2015 van start gegaan met vol plezier.

Jullie zijn vorig jaar kampioen geworden van de eerste divisie, wat vond je van het 2016 seizoen?

Ik vond het seizoen van 2016 voor mij erg leerzaam, maar ook erg leuk. Ik heb veel kunnen doen en zien, heb eigenlijk elke wedstrijd wel gespeeld en ik denk dat zowel ik als individu erg ben gegroeid maar wij ook als team. Wij hebben als team veel laten zien en ook laten zien dat wij in de Eredivisie thuis horen, zoals Rody Vink al in een eerder interview zei op de vraag waar de Spijkenisse Scouts volgend seizoen zullen spelen. De Eredivisie.

Ik verwacht dat wij er vol tegen aan gaan, het zal geen makkelijk seizoen worden en ik verwacht dat de tegenstanders gedreven en sterk zullen zijn. Maar ik denk dat wij toch een sterk, gedreven en potentieel team hebben die niet zomaar kampioen zijn geworden van de eerste divisie. Wij gaan veel trainen en gaan ons klaar stomen voor de Eredivisie.

Wat maakt Spijkenisse Scouts zo speciaal/ uniek?

Ik denk wat de Spijkenisse Scouts zo uniek maakt is dat ondanks dat wij een kleine club zijn, toch veel potentie hebben. Er is ook een goede drijfveer en we willen altijd beter worden, zelfs in de winterstop hebben wij nog intensief door getrained en ik denk dat die kracht ons uniek maakt.

Welke match up kijk jij het meeste naar uit? (Positie match up, Team matches)

Ik kijk erg uit naar de match tegen de Amsterdam Crusaders, in de eerste divisie hebben wij in de play-offs het 2e team van de Crusaders verslagen en daarmee de finale plaats behaald. Ik ben erg benieuwd naar Amsterdam Crusaders 1, dit lijkt mij de leukste match die wij gaan spelen.

Wat doe je om jezelf te verbeteren?

Ik ben veelal aan het trainen in de sportschool (krachttraining) en ik probeer als het werk dit toelaat zoveel als mogelijk op de trainingen te zijn. Ik heb een prestatie drang en ik wil eigenlijk dat altijd iets in een keer lukt. Dit lukt natuurlijk niet altijd maar ik denk mede daardoor dat ik altijd wel probeer het beste in mij naar boven te halen en mij zelf te ontwikkelen en verbeteren. Soms kan die prestatie drang ook tegen mij werken natuurlijk. Ik denk dat dit in combinatie met mijn doorzettingsvermogen en leergierigheid wel mijn drijfveren zijn om te mij zelf te verbeteren.

Nog mededelingen die jij wilt maken naar de potentiële spelers, fans en supporters van de Spijkenisse Scouts?

Tegen de fans en supporters wil ik zeggen: blijf ons supporten, want ik denk dat wij daar erg veel kracht uit halen en ja voor de potentiële spelers zou ik zeggen, give it a try. Als je het eenmaal speelt wil je niet meer anders, want deze sport is geweldig.

Bedankt voor het interview Brian en Succes met het seizoen!

Wil je american football zelf een keer proberen of interesse ? Neem dan direct contact op via onze Facebook pagina of de Website