De Spijkenisse Scouts hebben afgelopen week een nieuwe headcoach toegevoegd aan hun reeds ervaren coachingstaff. De Amerikaan Richard Dickinson zal samen met de voormalige headcoach Kenny Franklin en Offensieve Coördinator Jose Perez, Defensive Coördinator Macijd Knops, Line Coaches Kenneth Bandison en Leo Molly het rest van seizoen 2013 afmaken. En misschien komt deze frisse wind precies op het juiste moment…
Schermafbeelding 2013-05-20 om 16.18.44

HC Kenny Franklin verwelkomt officieel de nieuwe HC Richard Dickinson met  ROOTS teamwear.

HistorieSchermafbeelding 2013-05-20 om 16.22.57
De voormalig NAVY SEAL Richard Dickinson is zeker bekend met American Football. Hij vervulde in zijn SEAL-tijd 4 jaar lang de positie van linebacker in het Armed Forces Football team van het NAVY team en was recentelijk nog coach/speler voor de Nieuwegein New Legends uit de derde divisie. Afgelopen maand werd de commercieel directeur van Inity Security benaderd voor de headcoach positie bij de Spijkenisse Scouts.

Filosofie
‘Ik ben een bouwer.’ antwoordt Coach Dickinson op de vraag waar hij de uitdaging vandaan haalt. ‘Ik heb mijn beveiligingsbedrijf opgebouwd tot de 150 man personeel vandaag de dag door hard te werken en 100% te geven. Maar ook door teamwork, heldere communicatie en respect.’ In gesprek met de kersverse headcoach isSchermafbeelding 2013-05-20 om 16.22.08 meteen duidelijk wat zijn intenties zijn voor de Scouts. ‘Build confidence. Ik wil het team en alle spelers leren kennen, achter komen wat hun doelen en kunde in de sport is. Waarom hebben de spelers voor de sport gekozen en wat willen ze ermee bereiken. Alleen dan kan je de juiste mensen op juiste posities zetten om groei en eenheid in het team te bevorderen. ‘You can’t build on sand’. voegt hij toe. De perfect Nederlands sprekende Coach Dickinson gooit zo nu en dan een Engels woord er doorheen en weet zich met gemak in beide talen te uiten.

Met het inbrengen van structuur, discipline, teamwork en het bouwen aan zelfvertrouwen in het senioren team wil hij de commitment verhogen. Over zijn rol als coach en over zijn verwachtingen naar de spelers is hij duidelijk. Coach Dickinson; ‘Football is not a democracy. Bij mij zijn de keuzes heel helder.’ Hij is naast alles ook nog personal trainer met een specialisatie op het gebied van conditie. Ook zelf is hij nog in topconditie. Dat bewees hij recentelijk nog met succes als linebacker bij de New Legends.

Misschien is deze ‘lead by example’ filosofie precies wat de Scouts op dit moment nodig hebben met nog twee wedstrijden in het seizoen. Ondanks het wisselvallige spel dit jaar en win verlies record van 3-3, heeft team een kleine kans voor een playoff spot. Maar afgelopen jaren hebben ons doen leren dat verlangen naar promotie met een slechte wedstrijd weer terug wordt gebracht naar een bad dream. Eerst moeten de senioren nog langs Groningen en Amersfoort voordat aan een promotie avontuur gedacht kan worden.

Houdt onze website en social media in de gaten voor ‘in the hunt for the playoffs’  van de senior Scouts.

Schermafbeelding 2013-05-20 om 17.46.42

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.