ENTHOUSIASME VOLHARDING KAMERAADSCHAP

In 2007 zijn Spijkenisse Scouts opgericht door een hechte, enthousiaste vriendengroep die haar passie voor het American Football over wil brengen. Door enthousiasme, volharding en kameraadschap zijn wij in ons korte bestaan uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 100 leden. In een korte periode hebben wij dankzij onze boosters, spelers en bestuur de Scouts naam laten resoneren in Nederland, Europa tot zelfs in Noord en Zuid Amerika.

1985 Ontstaan naam ScoutsSCOUT

In april van dat jaar werd in Rotterdam door een vriendenclub de American Football vereniging de Scouts opgericht. Deze club heeft nationaal naam gemaakt en was een kweekvijver voor talentvolle spelers die hun stempel om het American Football in Nederland hebben gedrukt. Ondanks het feit dat de leden zich later verspreid hebben over diverse clubs binnen en buiten Nederland is er altijd verbondenheid gebleven.

2007 Oprichting Spijkenisse Scoutslogo-scouts

Miranda en Kenny Franklin richten de Spijkenisse Scouts op. Voorzitter en headcoach Kenny Franklin stelt een team samen van oud atleten en jonge talenten. Het eerste jaar wordt nog alleen getraind waarna de Scouts senioren in seizoen 2009 in de Nederlandse derde divisie binnen stromen. Het nieuwe team neemt de kleuren van Spijkenisse als tenue en inspireren het logo op het logo van het NFL team de Washington Redskins.

2010 Promotie naar divisie II

De senioren stromen door naar de tweede divisie van de binnenlandse competitie. Het senioren team eindigde met een win-verlies record van 5-3 en bewijzen dat de Scouts een team zijn om rekening mee te houden. De jeugd teams spelen dit seizoen hun eerste competitie wedstrijden. De club groeit.

2011 Scout Family Growsdon

Speler Donovan Satam ruilt op traditionele wijze zijn Scouts T-shirt voor een pijl en boog met een inheemse vrouw uit de binnenlanden van Suriname.

2012 Scouts maken naam in Europa en USAfbuindex

De Scouts vieren het vijfjarig jubileum. De jongste generatie reist af naar Mönchengladbach voor een internationale vriendschappelijke wedstrijd waar ze debuteert in de tackle variant. Ook wordt het FBU programma naar Spijkenisse gehaald. Zeven Nederlanders (waarvan drie Scouts) worden geselecteerd voor het All-Star Team van Europa, dat het in januari 2013 opneemt tegen de All-Star teams Canada en team Mexico in Texas, USA.

2014 The Mighty Peewee Scouts landskampioen

plaquette perfect season

De Mighty Peewee Scouts maken een in 2014 een perfect season. Zonder maar een verloren wedstrijd halen zij het Nederlands Kampioenschap naar Spijkenisse. Stralend nemen zij de medailles en de grote beker in ontvangst. Ryan Vink is de MVP of the game.

2016 Senioren Spijkenisse Scouts landskampioen divisie II

Hard werken loont! Dat hebben de Senioren van de Spijkenisse Scouts zaterdag 2 juli 2016 laten zien op het Sportpark Sloten in Amsterdam waar de Nederlandse finale werd gespeeld van de eerste divisie.

Spijkenisse wist de Nijmegen Pirates overtuigend te verslaan met 14-0 en heeft daarmee een plek verdiend in de eredivisie.

2017 Spijkenisse Scouts senioren starten in Divisie I

Op 19 February 2017 is de eerste wedstrijd gestart tegen de Arnhem Falcons en is er officieel gestart aan het eerste jaar in de Eredivisie American football. Het hoogste niveau van American football in Nederland.